TVE Reclameproducties

Hulp of advies nodig?

Bezig met laden ...

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt binnen de maatschappij een steeds belangrijkere rol, gezamenlijk dienen we te kijken naar duurzame oplossingen met oog op de toekomst. Ook bij TVE Reclameproducties zijn we continue bezig met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Onze productieprocessen worden continu zo efficiënt mogelijk ingericht om het milieu zo min mogelijk te belasten. De vraag die wij onszelf daarom voortdurend stellen: Hoe kunnen we ons beleid van duurzaam ondernemen verder verbeteren?

Een van de aspecten waar naar kan worden gekeken is het opwekken van energie. Daarom hebben wij in 2018 besloten om ons dak te voorzien van 1123 zonnepanelen. Met deze zonnepanelen kunnen wij onszelf bij onze productie- en andere werkzaamheden voorzien van stroom. We zijn nu dus volledig zelfvoorzienend en de energie die wij niet nodig hebben wordt terug geleverd aan het net. Naast het duurzaam opwekken van energie hebben wij ook een aantal machines staan welke LED drogend zijn, waardoor deze minder energie verbruiken.

Naast het duurzaam omgaan met onze energie gebruiken wij al enige tijd inkten op waterbasis en hebben wij UV inkten met het Greenguard certificaat. Deze milieubewuste inkten zorgen voor een lage chemische uitstoot en worden zo geproduceerd waarbij de chemische uitstoot zo laag mogelijk is. Naast de milieubewuste inkten heeft TVE ook machines met gecertificeerde UV inkten welke kunnen worden gebruikt voor kinderspeelgoed volgens de Europese norm.

 

https://media.tve.nl/s/upload/0-greenguard-gold-certificaat.jpg
https://media.tve.nl/s/upload/0-en-71-3-safety-for-toys-logo.jpg
https://media.tve.nl/s/upload/0-reach-compliant.gif
https://media.tve.nl/s/upload/0-rohs-compliant.gif
   
https://rsb.org/wp-content/uploads/2020/06/GoodFuels-logo.png
 

 

 

ECO-logisch!

Om de producten welke wij produceren zo duurzaam mogelijk aan te bieden, is het rijtje pas compleet met duurzame producten in ons assortiment. Zo hebben wij textiel in ons assortiment dat is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het garen dat wordt gebruikt voor de productie van het speciale textiel is gemaakt van duurzaam gerecyclede PET-flessen. In 2021 hebben wij hiermee ons ECO-logisch! assortiment gelanceerd. Daarnaast zorgen wij er samen met onze leveranciers voor dat het milieu zo min mogelijk wordt belast gedurende het gehele productieproces. Denk hierbij aan efficiënt transport, optimalisatie van productieprocessen voor een lagere uitstoot, afval recyclen en het continu verbeteren van de energie efficiëntie.

Wij bij TVE Reclameproducties kunnen daarom met trots zeggen dat de duurzame materialen welke wij aanbieden ook zo duurzaam mogelijk worden geproduceerd, zowel bij de producent als bij TVE Reclameproducties zelf.

Wil je graag meer weten? Klik hier voor meer informatie over ECO-logisch!

Een zilveren medaille voor duurzaamheid

EcoVadis is een internationale leverancier van duurzaamheidsratings. Zij helpen organisaties nationaal en internationaal bij het verkrijgen van een duurzaamheidsbeoordeling... Lees meer

https://media.tve.nl/s/upload/0-ecovadis-plakette-2023.jpg

 

Een greep uit ons duurzame assortiment